11 de març 2019

Investigadors, metges i pacients comparteixen experiències i debaten sobre l’estat de la recerca i l’atenció sanitària a la 5a Jornada Científica d’Atàxies de Catalunya


El dissabte 9 de març a l'Auditori de la Casa del Mar de Barcelona es va celebrar la 5a Jornada Científica d’Atàxies de Catalunya que organitzava l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries (ACAH).

La jornada s’inicià amb la taula de benvinguda on hi van participarar el Director General de Recerca i Innovació en Salut del CatSalut, el Responsable de l’Àrea del Medicament del CatSalut i la Representant del Programa de Malalties Minoritàries del CatSalut que, com a actors del disseny i la gestió de les polítiques de recerca i de salut a Catalunya, van inaugurar l’acte.
Després, diversos investigadors van informar sobre l’estat actual d’alguns projectes de recerca que s’estan duent a terme en atàxies.
A continuació es va fer una taula de debat  entre metges i pacients per posar en comú les diferents experiències i reflexionar sobre com es podria millorar la recerca, el seu trasllat cap a la pràctica clínica i l’eficiència de l’atenció sanitària.
Al migdia es va fer un dinar conjunt i la tarda es va dedicar a ponències que tractaven les últimes investigacions sobre fàrmacs i possibles assajos clínics en els diferents tipus d’atàxies.
Finalment, la cloenda va anar a càrrec de la Directora de la Plataforma de Malalties Minoritàries.
La jornada va ser tot un èxit.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada